Over Dorothea“Aardig, met begrip, doch overtuiging en inspirerend! Opgepast: daar komt Dorothea.”
Directeur Casemanagementgroep


“Soms ontmoet je iemand die haar vak gekoppeld aan haar persoonlijkheid, zò verstaat, dat niet alleen het gevoel maar ook de kennis en kunde vastzitten aan het hart. Zij weet je dan precies te raken waar het aandacht behoeften kan dan zo binnen komen. En dat mocht bij mij, zonder te kloppen. In zo veel facetten draagt Dorothea bij te ... ZIJN. Dank! ”
Carmen van Velzen
Activiteitenbegeleider | Pedagogisch medewerker SkippyPepijn


“Mijn ervaring met jou is dat ik graag een voorbeeld aan je neem, hoe je durft te varen op je intuïtie, en dat je daarbij bij mij de vinger feilloos op de juiste/zere plek legde. In het contact daarover met jou voel ik me door jou gezien, gehoord, gekend. En daardoor kan ik weer beter vertrouwen op mijn eigen wijsheid."
logo ludens
Jitske Rienstra
Gebiedsmanager Zuilen Ondiep Pijlsweerd LUDENS Kinderopvang Utrecht Deelnemer Train de Trainer Gordon ® Communicatie | licentie: Kinderopvang


“ Ontzettend bedankt! Voor alle leuke, soms slappe lach, gezellige, ontspannen maar vooral op een fijne en 'jezelf mogen zijn' Gordon cursus! Ik en M'n andere collega's kijken al uit naar een herhaling. We hebben je enorm gepromoot bij Quadrant. Nogmaals heel erg bedankt!!!!"
quadrantkindercentra logo
Saskia Vreem
Pedagogisch medewerker Quadrant Waddinxveen

Ondanks dat ik in Brabant ben geboren en getogen, had ik er geen enkel probleem mee om te landen in de Randstad, in Alphen aan den Rijn. Misschien komt dat doordat ik naast mijn Brabantse gemoedelijkheid wel doelgericht ben. Mijn vriend en ik vormen een samengesteld gezin. Ik voel me een rijk mens met zoveel liefde van mijn vriend, ‘ons fulltime gezin’ bestaande uit mijn drie kinderen (18, 21 en 22 jaar) en zijn zoon (14 jaar).

 

Ik had al op jonge leeftijd (11) te dealen met heftig verlies en later ontstond er gaandeweg een behoorlijk rijtje van life-events.En dat is niet zonder slag of stoot gegaan. Toch maakte het mij sterk en heb ik heel wat pittige keuzes durven maken in mijn leven.

 

 Ik ben zeer leergierig, dus ik verslond al heel jong vele boeken, en deed verschillende studies en opleidingen voordat ik officieel coach en trainer werd. Toen ik vol bewondering aan een collega vroeg hoe het kon dat zij zo ontzettend goed kon luisteren, met oprechte aandacht en zonder oordeel, bleek haar geheim de Gordon®methode te zijn.

In die periode zat in de knel tussen organisatiewaarden, de uitvoering daarvan in de praktijk en mijn persoonlijke waarden; persoonlijke ontwikkeling, innerlijke rust, gelijkwaardigheid en zingeving. Dit alles kon ik niet meer verenigen met mijn eigen waarden. Reden om voor mezelf te kiezen!

Na het behalen van mijn autorisatie als Gordon® trainer besloot ik in 2009 om mijn eigen trainingsbureau op te zetten: STERKJEZELFZIJN Training & Coaching.

Ik houd van puurheid. In films, muziek, conversaties en voeding. Ik drink pure koffie, heb voorkeur voor een stuk pure chocolade. En niet voor niets word ik geïnspireerd en geraakt door mensen die ècht zijn. Die kiezen voor hun eigen waarden en dit meenemen in hun werkzaamheden, in welke baan en contact dan ook. Dat is namelijk voelbaar en inspirerend. Geen kunstje, geen dubbele agenda, maar transparantie en ècht in gesprek.

Mijn persoonlijke missie:  

Mensen zichzelf laten zijn in welke omgeving dan ook!  Authentieke mensen zijn duidelijk, gelukkig èn inspirerend in iedere rol in het leven!

Waanzinnig effect voor zichzelf èn in het contact met anderen! 

Naast STERKJEZELFZIJN ben ik gemiddeld 1 tot 2 dagen per maand als trainer/opleider verbonden aan Stichting Nederlandse Effecitiviteits Trainingen (NET) | Thomas Gordon ® communicatie trainingen.

Het is mijn passie om mensen in hun kracht te zetten, inzichten aan te reiken, te laten ontdekken, eigen verantwoordelijkheid te laten nemen en stappen te laten zetten. Mijn motivatie is steeds om mensen zichzelf te laten zijn in werk en leven. Ik geloof dat je unieke ik inzetten effectief is; we hebben allemaal onze unieke kwaliteiten, onze persoonlijkheid die werkt.

Als teamcoach help ik teams om samen sterk zichzelf te zijn door communicatie en effectieve samenwerking. Ik wil mensen een ruimte bieden om eigen keuzes te maken, ondanks de context die druk geeft. Dit doe ik door anderen te leren hoe ze zichzelf kunnen zijn in de krachtigste vorm. Hoe kun je communiceren, je uiten, zodat je bij je eigen kern kunt blijven? Het gaat altijd over jou in relatie tot… Empower yourself! is dan ook mijn motto.

Direct contact

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sterkjezelfzijn Training & Coaching
Dorothea Verhagen
Trainer & (Team) Coach
dorothea@sterkjezelfzijn.nl
06 – 57 57 44 16
KvKnr: 17264306