Mijn naam is Dorothea Verhagen.  

Empowerment zit in mijn bloed. En niet voor niets… 

Mijn enthousiasme om anderen te versterken en vertrouwen te geven in eigen kracht en kwaliteiten is erg groot. Want empowerment heeft mij groot & sterk gemaakt. En ik me heel lang erg klein, en ongemakkelijk heb gevoeld. 

Ik heb niet het voorbeeld gehad en geleerd om voor mezelf te kiezen. Ik hebt juist het voorbeeld gehad om te dealen met wat me overkwam. Doordat ik niet de keuzes maakte die echt bij me pasten, was ik niet volledig mezelf. Waardoor anderen mij ook niet konden zien wie ik werkelijk was en wat ik werkelijk kon. En uiteindelijk kreeg ik de rekening gepresenteerd. Een dikke burn-out. Vastgelopen in mijn werk en klem thuis. De stress na alle jaren aanpassen aan anderen was me uiteindelijk te veel geworden.

Het duurde wel even, maar uiteindelijk kon ik mijn sensitiviteit om gevoelens en denkpatronen bij anderen te zien niet meer ontkennen. Ik ging juist mijn sensitiviteit vertrouwen en kon alleen maar erkennen; Mijn intuïtie is feilloos en sterk. Ik leerde het verschil maken tussen aanvoelen en handelen uit angst of vanuit vertrouwen. De verschillende mentoren op mijn pad stimuleerden me, steeds in een andere fase, om te geloven in mijn kwaliteiten en deze in te zetten. Empowerment.

Ik leerde er de juiste woorden voor vinden. Al mijn opleidingen en de post-bachelor Organisatiepsychologie hebben me waardevolle inzichten gegeven die me ondersteunen. Ik train en coach op mijn eigen manier. Dichtbij, betrokken, liefdevol én confronterend.  

Ik heb mijn eigen weg bewandeld. Ja, met vallen en opstaan. Ik heb me inmiddels bewezen in mijn vakgebieden. In werk en privé heb ik dappere keuzes durven maken in een split second met grote, positieve gevolgen. Inmiddels heb ik al geruime tijd mijn leven ingericht op een manier die voor mij ondersteunend is. Met voldoende balans tussen rust en actie. Met een prachtig full time (stief)gezin dat mijn heerlijke thuisbasis is. Met een liefdevolle partner die naast me staat. Met een fijne leefomgeving. Met veel lieve mensen in mijn huidige leven die me waarderen en waar ik mezelf mag en kan zijn. Ik kan mijn passie leven in mijn ondernemerschap, op mijn eigen unieke manier. 

 

  • Ik heb geleerd mijn grote, rijke binnenwereld te verbinden aan de buitenwereld. 
  • Ik heb geleerd voor mezelf te kiezen en zorgen, zodat mijn sensitiviteit me niet verlamt maar juist sterk en krachtig maakt. 
  • Ik heb geleerd woorden te geven aan wat in mij omgaat en ik kan woorden geven aan wat ik waarneem en zie bij anderen. 
  • Ik heb het lef om kwetsbaar te zijn, want gewoon ‘sterk mezelf zijn’ is het allerbeste wat ik te bieden heb. 

     

Ik heb hierdoor de kans om een voorbeeld te zijn voor anderen.

Ik gun anderen de mentor die het allerbeste in je wakker maakt!

Met minder moeite, meer zijn dan een leidinggevende.

 

Want “Empowerment geef je door”  

 

Liefs en power,  

Dorothea  

 

Shoppen

Nieuwe steden ontdekken, heerlijk struinen door winkelstraten. 

Muziek

Om tot rust te komen of juist mijn zinnen te verzetten, gebruik ik muziek. Ik speel niet zelf , wel heerlijk om naar te luisteren….